Sistemul ConectedDrive Conect ( CDC ) dezvoltat de producatorul german BMW este probabil primul sistem semi-autonom de a dirija un autovehicul fara interventia omului. Daca nu ne credeti pe cuvant urmariti clipul de prezentare unde inginerii BMW explica pas cu pas cum functioneaza acest sistem foarte folositor.

Suna destul de “SF “ faptul ca in curand (si aici ne referim la viitorul foarte apropiat) vom putea sa vedem pe strazi masini care conduc singure, fara ajutorul celor aflati la volan.

Producatorul de automobile german BMW a reusit sa dezvolte un sistem extraordinar care permite soferului sa “conduca” fara sa tina mana pe volan sau pe pedalele masinii.

Sistemul ConectedDrive Conect este un sistem testat doar pentru autostrazi (momentan) si care se comporta in felul urmator: masina, asistata de un calculator de bord foarte performant si de 4 tipuri de senzori, laser, cu ultrasunete, o camera video si un radar, reuseste sa conduca pe autostrada si chiar sa faca depasiri in siguranta la viteze de pana la 130 de km/h.

Inginerul BMW Nico Kaempchen explica faptul ca masinile testate de producatorul german sunt singurele care reusesc sa conduca fara sofer la viteze de croaziera in limtele legale.

Retail jobs

Sistemul ConectedDrive Conect este momentan functional doar in Germania pe anumite autostrazi, bineinteles doar pe masinile BMW, cu precadere pe seria 3 si seria 5. Productia noilor autovehicule dotate cu acest sistem extraoridinar se va realiza incepand cu primavara anului 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.