Majoritatea producatorilor de pe piata auto au ales salonul de la Geneva pentru a-si lansa noile produse sau tehnologii. In cateva cuvinte, Geneva 201,1 prin salonul auto, este caracterizata de tendintele generale asupra modelelor electrice, optimism sau culori vii. Printre cele mai interesante stiri gasim ca Rolls Royce i Fisker lanseaz maini electrice de lux.

Hyundai i40
Coreenii de la Hyundai au anuntat lansarea unui nou membru in familie. Este vorba despre i40, un model care a fost gandit sa inlocuiasca deja celebra Sonata.

I40 incearca sa se impuna pe piata europeana printr-un concept care se pare ca incepe sa obsedeze absolut toti producatorii de masini : luxul. Daca Audi incearca din rasputeri sa se pozitioneze pe o piata a masinilor de lux, incercand sa concureze cu Mercedes (extra: vezi reclama Audi vs Mercedes ), Hyundai a inteles ca singura modalitate prin care poate sa concureze la aceasta clasa pe piata din Europa este sa ofere pachete cat mai atractive si cat mai luxoase.

Astfel, coreenii isi propun un obiectiv destul de ambitios, si anume, concurenta cot-la-cot cu Ford Mondeo, Opel Insignia sau Citroen C5.
Interesante sunt motorizarile care au aparut ca prima propunere, astfel Hyundai i40 o sa fie disponibil in 4 variante de motorizari : Diesel :1,7-litri 136 CP, 1,7-litri 115 CP si Benzina : 1,6-litri 135 CP, 2,0-litri 177 CP.
Preturile inca nu au fost dezvaluite, dar este de subinteles ca se vor pozitiona in jurul competitorilor.

Mitsubishi Supermini

Majoritatea producatorilor asiatici au invatat ca daca vor sa fie competitivi pe piata europeana trebuie mai intai sa inteleaga obiceiurile de consum si stilul de viata al europenilor. Afirmatia este mai mult decat logica in conditiile economiei actuale. Mitsubishi a lansat in cadrul salonului Auto de la Geneva un concept care se pare ca este destul de apreciat, cel putin in randul elvetienilor. Denumit generic

Mitsubishi Supermini, conceptul prezinta foarte clar o masina de dimensiuni reduse, din clasa “de-oras”, cu consum redus si cu dotari deloc extravagante. Din profil masina poate semana cu Fiatul 500, dar odata ce ai trecut mai departe si ai schimbat unghiul, in fata ta este dezvaluita clar o alta masina.

Prin prezentarea conceptului Supermini, japonezii ofera mai multe detalii despre strategia de dezvoltare a companiei pe acest sector de piata. Conceptul pare sa se adreseze mai intai femeilor care traiesc in mediul urban si care nu au neaparat o familie numeroasa. Supermini este prezentata ca o masina foarte sprintena, usor de stapanit si mai ales foarte economica, avand un conum preconizat in jurul a 4,5 l/100km.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Suzuki Swift S Concept
Este mai mult decat evident ca Salonul Auto de la Geneva 2011 ne-a rezervat o adevarata surpriza. Susuki pluseaza in fata competitorilor si aduce noul S in fata celor de la Chevrolet (Aveo), Ford (Fiesta), Mazda (Mazda 2) sau Fiat (Fiat 500).

Suzuki Swift S Concept este un hatchback care promite mai multa putere, mai multa fiabilitate, mai multa adrenalina pasionatilor de viteza si nu in ultimul rand un pret mai bun decat al competitorilor. Rezumand in cateva cuvinte, noul Swift S Concept este o afacere buna.

Audi A3
Nemtii nu puteau sa se lase mai prejos si sa nu vina la unul dintre cele mai importante evenimente auto de pe continentul european cu noi surprize.

Noul Audi A3 este…o bijuterie. Deja cunoscutele LED –uri formeaza farurile atat din fata cat si din spate, spilerul agresiv, jantele de 20 ‘’ ce sa mai discutam… Masina trebuie privita mai mult decat trebuie comentata.
Nu trebuie sa uitam sa mentionam ca nemtii se lauda cu faptul ca noul A3 poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4,1 secunde.

Citeste si:
Noul Citroen oli [all-e] este un concept electric cu autonomie de...
Noul Citroen oli  all-e  este...

Ca si dimensiuni, A3 se plaseaza sub competitori, avand 4.44 metri in lungime, 1.84 metri in latime, iar in inaltime ajunge la 1.39 de metri. Cutia de viteza este S-Tronic cu sapte trepte, iar tractiunea este integrala Quattro.

Alfa Romeo 4C Concept
Cei care sunt interesati sa-si cumpere o super-masina sa fie atenti aici. Alfa Romeo a adus la Slaonul Auto de la Geneva 2011 noul concept 4C. Criticii nu s-au garbit inca sa o desconsidere din prima si de aceea ne-a atras atentia. Chiar daca este doar o Alfa Romeo, modelul 4C promite sa devina una dintre cele mai cautate masini din calasa sa.

Astfel, Porsche are in sfarsit un competitor pe masura. 4C este construita in proportie 80% din carbon, are o caroserie care seamana destul de mult cu un Porsche si in acelasi timp este si mult mai ifetina.
Competitorii pe piata Audi TT sau Porsche Boxter.

Citeste si:
Opel pregătește un nou concept: "Va influența viitoarele...
Opel pregătește un nou...

Lamborghini Aventador
Chiar daca nu ne plictisisem inca de batranul Murcielago, cei de la Lamborghini s-au gandit sa faca viata mai frumoasa catorva norocosi care vor avea bani sa cumpere acest model si multor altora care isi vor permite doar sa priveasca noul Aventador in poze si au ales sa inlocuiasca veteranul cu un model nou-nout.

Ca sa ne rezumam la doar un cuvant putem sa descriem Lamborghini- ul Aventador asa : UCIGATOR! Prima 100 de km este atinsa in doar 2,9 secunde, viteza maxima este de 350 km/h, motor de 6,5 litri, 700 de cai, transmisia automata cu sapte trepte pentru ca rapoartele sa fie schimbate in doar 50 de milisecunde, pretul... 255.000 de euro!!!

Nu stiu cati dintre noi suntem pregatiti pentru asa ceva...!

BMW Vision ConnectedDrive

BMW ne prezinta unul dintre cele mai futristice concepte pe care le-a prezentat in ultimul timp. Vision ConnectedDrive este un roadster de 2 locuri care intruchipeza cele mai recente tehnologii din domeniu.

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Masina poate fi conectata in permanenta la un smart phone, poate sa foloseasca internetul nu numai pentru GPS ci si pentru a te tine la curent cu stirile sau posturile de radio care emit la nivel global. De asemenea poate downloada muzica, parcheaza automat sau iti poate oferi date despre arhitectura din jurul ei.

In acelasi timp BMW a dezvoltat o platforma de e-commerce care iti permite sa achizitionezi pe loc orice produs pe care il vezi. Trebuie doar sa cauti si sa-l cumperi.
Masina este gandita sa-ti „citeasca” starea emotionala si sa se plieze pe nevoile tale in orice moment.

Viitorul suna bine?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.