Yuppy 26 Martie 2019 16:19
Votul de blam este o sanctiune foarte grava pentru un medic, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in contextul deciziei luate de Comisia de disciplina a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti in cazul medicilor de la Sanador, dupa ce un copil de un an si 10 luni, operat la aceasta clinica in octombrie 2018, a decedat.

"Este o sanctiune foarte aspra, o sanctiune pe care medicii au primit-o. Pe de alta parte, exista Justitia, exista o ancheta care va face lumina si va pedepsi probabil faptele de natura penala daca ele exista. Nu as vrea sa comentez decizia Colegiului Medicilor. Exista echipa de specialisti care a luat aceasta decizie. Votul de blam este o sanctiune foarte grava pentru un medic", a afirmat marti Pintea.

Potrivit ministrului, pentru calitatea actului medical raspunde cel care furnizeaza acel act medical. "Sunt convinsa ca fiecare clinica privata sau publica, care va gresi, va plati, va suporta rigorile legii", a mai spus reprezentantul MS.

Comisia de disciplina a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti a decis sanctionarea cu vot de blam a medicilor cercetati in cazul mortii unui copil de un an si 10 luni, operat la o clinica Sanador in octombrie 2018.

Retail jobs

"La nivelul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, a fost solutionata de catre Comisia de disciplina cauza privind decesul unui copil in varsta de un an si 10 luni, operat la un spital din Bucuresti. Decizia Comisiei de disciplina a fost de a sanctiona cu vot de blam medicii ce au facut obiectul cercetarii disciplinare, respectiv medicii chirurgi, anestezisti si pediatri implicati in acest caz. Decizia are la baza un amplu probatoriu constituit din documente medicale, declaratii ale medicilor si ale tuturor persoanelor implicate, inclusiv parintii copilului", a declarat luni, pentru Agerpres, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, prof. dr. Catalina Poiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.