Yuppy 16 Martie 2019 17:02
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat sambata, in contextul anuntului ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, privind concedieri in zona administratiei publice, ca daca acestea vizeaza "beizadelele PSD-iste" poate fi o masura buna, insa a aratat ca se indoieste de acest lucru.

"Depinde pe cine dau afara. Daca dau afara beizadelele PSD-iste bagate pe usa din dos a administratiei poate fi o masura buna, dar ma indoiesc ca vor face acest lucru si mi-e teama ca nu cumva sa dea afara pe ultimii oameni competenti, pe ultimii oameni din administratie care tin pe umerii lor functionarea institutiilor publice din Romania", a declarat Orban, intrebat cum comenteaza anuntul ministrului de Finante.

El a sustinut ca o astfel de masura are ratiuni care tin de buget, informeaza Agerpres.

"Bugetul le paraie de doi ani de zile. E un buget bazat pe bani falsi, pe cifre false. E clar ca nu o sa avem crestere economica de 5,5% cu politicile economice aberante ale acestui guvern. Este foarte clar ca acel curs de schimb care a fost stabilit e complet nereal si toti ceilalti indicatori care au stat la baza alcatuirii bugetului sunt mincinosi, sunt falsi si este posibil sa existe mari probleme. In Legea bugetului asigurarilor sociale de stat era prevazut un excedent la pensii, ori din informatiile pe care le avem de fapt pe primele doua luni nu e excedent, ci deficit la fondul de pensii, ceea ce arata ca bugetul este bazat pe minciuni si cifre scoase din burta", a spus Orban, dupa ce a participat la Summitul liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European, care a avut loc la Bucuresti.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sambata, la Antena 3, ca administratia centrala din Romania urmeaza sa fie restructurata, iar evaluarea situatiei actuale va fi finalizata in primul trimestru al acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.