Un caine din rasa Fox Terrier cu par sarmos a castigat marti cel mai important premiu in cadrul Westminster Kennel Club Dog Show, un prestigios concurs de frumusete canina organizat in New York, la care au participat aproape 3.000 de patrupede, potrivit Reuters.

Cainele castigator, pe nume King, a obtinut cele mai ravnit premiu la finalul evenimentului desfasurat timp de doua zile la Madison Square Garden, care a reunit participanti din Statele Unite si alte 14 tari. Un numar de 2.800 de caini din 203 rase si varietati au participat la competitie.

"Seara aceasta... nici nu am cuvinte sa o descriu", a declarat Gabriel Rangel, dresorul cainelui castigator, in arena de la Madison Square Garden, scrie Agerpres.

"Dupa ce castigi acest concurs minunat, ai castigat tot ce se putea castiga. Ar trebui sa alerge pe o pajiste", a mai spus Rangel, la scurt timp dupa ce King a obtinut premiul la categoria terrier si apoi a primit marele trofeu, devansand finalistii din alte cinci categorii.

King a devenit cel de-al 15-lea caine din rasa Fox Terrier cu par sarmos care a castigat marele trofeu, in timp ce dresorul sau, Gabriel Rangel din California, a obtinut acest premiu pentru a treia oara.


In finala de anul acesta au intrat sase caini de rasa in loc de sapte, asa cum se intampla de obicei, deoarece castigatorul categoriei nesportive, un caine din rasa Schipperke, a fost eliminat din competitie inainte ultimei confruntari.

Competitia Westminster Kennel Club Dog Show, cu o istorie de 143 de ani, este al doilea cel mai vechi eveniment sportiv din Statele Unite, dupa concursul hipic Kentucky Derby.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.