Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a spus procurorului general Augustin Lazar, la CSM, ca, in momentele cheie, a fost plecat in strainatate si l-a acuzat ca ''pune piedici'' functionarii Sectiei de investigare a magistratilor, infiintata recent in cadrul Parchetului General.

Tudorel Toader a prezentat, luni, in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM, motivele pentru care solicita revocarea din functie a procurorului general Augustin Lazar.

"Procurorul general, in momente cheie, importante, a fost ba in China, ba in Africa de Sud, ba in alta parte. Va provoc sa va dovedesc faptul ca va place functia de general si e firesc probabil, dar in acelasi timp ati delegat foarte multe atributii de serviciu. Le-ati delegat fara sa le exercitati. Ati spus ca aveti un adjunct care se ocupa. In planificarea activitatii dumneavoastra nu este trecuta si aprobarea pe mandatele de siguranta nationala, din care nu stiu daca ati semnat ceva in toata perioada si ati lasat pe altul. Dumneavoastra probabil ati semnat doar prin exceptie", a spus Toader, in timpul sedintei, potrivit Agerpres.

Ministrul Justitiei i-a reprosat procurorului general ca s-a opus de la inceput infiintarii Sectiei de investigare a magistratilor, iar acum pune piedici functionarii acesteia.

"Vehement ati contestat infiintarea Sectiei speciale. Curtea Constitutionala a spus ca este o problema de oportunitate, ca nu conteaza daca cei care ancheteaza sau verifica sesizarile la adresa procurorilor sunt sub umbrela DNA sau a Ministerului Public. V-ati opus vehement acestei solutii, chiar daca CCR a spus ca este treaba legiuitorului. Dumneavoastra ati spus: 'Eu, ca procuror general, nu sunt de acord'. Dar ce, aveti competente in materie de legiferare? Cei care sunt in Sectie spun ca nu au fax, ca nu au telefon, ca nu au grefiere, ca nu au cele necesare desfasurarii activitatii. Daca este adevarat, si vom verifica, le puneti piedici obiective in desfasurarea activitatii", a precizat Toader.

Sectia pentru procurori a CSM va da un aviz consultativ pe cererea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar.

Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.