Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, legea votata de doua ori, miercuri, in Parlament, cu privire la adoptarea legii pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului.

"Sunt doua lucruri aici, unul mai grav decat altul. Prin modul in care este redactata aceasta lege, destule ONG-uri - care se ocupa cu varstnicii, cu copiii, cu persoanele cu dizabilitati - vor fi aproape in imposibilitatea de a functiona. Ba chiar vor fi desfiintate in termen de 30 de zile, pe loc practic, daca nu reusesc sa indice acesti beneficiari. Asta deja este criminal.

Asta a facut acum coalitia, cu domnul Dragnea, cu domnul Tariceanu in frunte, prin aceasta lege au conferit pentru prima data dupa al Doilea Razboi Mondial maghiarilor din Transilvania statutul de rasa superioara. Numai ONG-urile minoritatii maghiare beneficiaza de scutirea de a declara beneficiarii. E vorba de o lege financiara, de spalare a banilor, in care se practica aceasta discriminare pozitiva crunta: maghiarii nu se supun acestei legi, asa cum se supun fiintele inferioare: romanii. Este prima data cand se practica genul acesta de discriminare dupa zeci de ani”, a spus jurnalistul.

Ca tot se plangeau unii UDMR-isti pe la UE ca sunt discriminati. Uite discrimnare aici, in favoarea ungurilor. Ei sunt deasupra legii. Minoritatile sunt deasupra legii, cine sunt sub lege sa fie striviti de ea - copiii, varstnicii, persoanele cu dizabilitati, romani. Asta a facut onor coalitia de la putere, in cap cu domnul Dragnea”, a mai spus jurnalistul.

Oamenii astia nu inteleg. Dragnea e disperat sa nu piarda majoritatea in Camera Deputatilor, dar chiar poti sa faci asa ceva, chiar poti sa insulti in felul acesta romanii? Nu e prima data! Au mai facut-o, tot acest domn Dragnea, cand a insultat Ziua Nationala a Romaniei punand 15 martie 1848 pe acelasi plan cu 1 decembrie 1918. Are o inclinatie spre asa ceva. Sa intelegem cam ce suntem in viziunea domnului Dragnea pentru un vot in plus”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citeste si:
Iulia Albu, primele declarații după ce a luptat în cursa pentru...
Iulia Albu, primele...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.