Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca in sedinta Biroului Permanent National s-a decis organizarea unei campanii de informare a populatiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie.

"Astazi, in Biroul Permanent National, am adoptat mai multe hotarari. Prima dintre ele se refera la decizia noastra de a organiza o campanie, activitati de informare a populatiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie", a precizat Dragnea intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 si 7 octombrie, intre orele 7,00 si 21,00. Intrebarea care le va fi adresata cetatenilor si la care acestia trebuie sa raspunda cu 'da' sau 'nu' va fi: "Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?".

Propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie a fost adoptata pe 11 septembrie in plenul Senatului.

Potrivit modificarii propuse pentru articolul 48 din Constitutie, "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.