Statiunile de pe Valea Prahovei si capitalele europene sunt destinatiile preferate de Sf. Valentin pe care turistii romani le cauta in aceasta perioada, potrivit agentilor de turism.

Turistii romani, in special cei cu varste intre 25 si 40 de ani, cauta cu ocazia Zilei Indragostitilor pachete de doua sau trei nopti in statiunile de pe Valea Prahovei, dar si in capitale europene precum Roma, Praga, Venetia, Viena, Londra sau Amsterdam.

Minivacanta de Sf. Valentin in Romania- sejur de 240 de lei

Tarifele pentru un sejur in Romania incep de la 240 de lei de persoana, iar pentru destinatiile externe de la 139 de euro de persoana, potrivit datelor transmise de agentiile de turism. Exista si un numar mai restrans de turisti care aleg escapade romantice in centre metropolitane precum New York sau destinatii exotice cum ar fi Maldive, Thailanda, Republica Dominicana sau Mauritius, unde pretul pachetelor depaseste 1.000 de euro. Unii dintre ei au si cereri speciale, precum plimbari cu elicopterul, cine romantice pe o plaja privata sau traseu cu iahtul.

De asemenea, unele persoane combina minivacanta de Ziua Indragostitilor cu un concert sau un spectacol in destinatia aleasa sau cu o cina la un restaurant renumit.

Minivacanta de Sf. Valentin- Parisul ramane in topul destinatiilor

Consultantii in turism au declarat pentru MEDIAFAX ca agentiile raporteaza cresteri in special pe vanzarea de city-break-uri in capitalele europene. Sarbatoarea reprezinta totodata o sansa pentru ca Parisul sa-si revina din punct de vedere turistic, fiind considerata capitala europeana a romantismului.

"Pentru ca anul acesta Ziua Indragostitilor este in weekend, agentiile raporteaza cresteri in special pe vanzarea de city-break-uri in capitalele europene. Exista si un segment de public, nu foarte mare, care alege sa mearga in destinatii exotice, in special cele calde precum Mauritius, Republica Dominicana, Cuba, Mexic sau Maldive, si nu doar pentru Valentine's Day, dar si pentru saptamana ce include zilele de 1 si 8 martie", a afirmat Razvan Pascu, consultant in marketing turistic.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

In plus, fata de anii trecuti, cererile de sejururi pentru destinatii interne sunt in crestere. De asemenea, reprezentantii touroperatorului Mareea spun ca cele mai cautate destinatii de Sf. Valentin sunt statiunile montane de pe Valea Prahovei (Predeal, Sinaia, Poiana Brasov), iar dintre destinatiile externe, tot mai cautata este Roma.

Minivacanta de Sf. Valentin- city-break in Roma, Amsterdam sau Viena

"Tarifele incep de la 240 de lei/persoana pentru un sejur in Romania, respectiv de la 315 euro/persoana pentru un sejur in Europa. Oferta interna cuprinde Predeal, Sinaia, Poiana Brasov, Baile Tusnad, Covasna si Baile Herculane. Destinatiile externe propuse pentru aceasta perioada sunt Roma, Amsterdam, Paris, Viena, Londra, Bruxelles. Pentru destinatiile externe, cum ar fi Roma, durata este de trei nopti cazare pentru ca intre zilele de calatorie, turistii isi doresc cat mai mult timp doar pentru ei intr-un oras romantic", a declarat directorul general al Mareea, Marius Usturoiu.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

La randul lor, oficialii agentiei de turism online Vola.ro spun ca cele mai cautate destinatii raman cele considerate romantice, precum Paris, Roma, Viena, Venetia sau Praga, insa romanii au inceput sa caute si destinatii mai putin cunoscute, cum ar fi tarile nordice, Lisabona, orase mai mici din Italia si Franta, precum si cadoul de Ziua Indragostitilor sub forma unui bilet de avion sau a unei mini vacante.

"Pentru a doua jumatate a lunii februarie am pregatit indragostitilor din Romania, fie ca sarbatoresc Valentine’s Day-ul american sau Dragobetele romanesc, o lista intreaga de destinatii de city break, unde se pot relaxa alaturi de persoana iubita sau de familie. Pot opta pentru destinatii clasice precum Roma, Paris, Venetia, Florenta, la preturi incepand de la 139 euro/persoana sau, daca vor un alt tip de experinta, pot opta pentru destinatii precum Moscova, Stockholm, Liverpool sau oricare alta dintre cele zecile de orase in care oferim pachete. Preturile includ biletul de avion cu toate taxele si 2-3 nopti de cazare, in functie de destinatie", a punctat Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

Minivacanta de Sf. Valentin- in Africa, Zanzibar sau Tanzania

Citeste si:
Un român a vrut să agațe o prostituată la Roma și a dat peste soția sa
A vrut să agațe o prostituată...

Agentia Eturia, specializata pe destinatii exotice, arata ca turistii romani opteaza de Valentine’s Day pentru servicii destinate cuplurilor, de la facilitati SPA (masaj, jacuzzi), pana la mic-dejun in camera sau diverse excursii pe alte insule ori la obiectivele turistice deosebite din apropierea hotelului unde sunt cazati. Exista totodata si cereri speciale, precum plimbari cu elicopterul, o cina romantica pe o plaja privata sau un traseu cu iahtul.

"Pentru luna februarie, turistii pot opta pentru o vacanta pe continentul american, la New York, iar pentru cei mai aventurieri, avem pregatite oferte de safari in Africa, in Zanzibar sau Tanzania. Pentru o escapada romantica, cele mai cautate destinatii in aceasta perioada sunt cele de plaja: Maldive, Thailanda, Republica Dominicana sau Mauritius, dar si marile centre metropolitane, New York, Los Angeles sau Chicago. De asemenea, tarile din America Latina, respectiv Argentina, Brazilia sau Mexic, sunt si ele cautate, datorita vremii perfecte pentru plaja din emisfera sudica", a declarat la randul sau Alexandra Parvu, marketing manager al agentiei Eturia.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Ea a precizat ca, fata de anii anteriori, se remarca un apetit crescut al romanilor pentru destinatii mai putin cunoscute, cum ar fi Noua Zeelanda sau tarile asiatice (Singapore, Japonia, India). "Desi, de obicei, vacantele de Ziua Indragostitilor sunt vacante scurte, de tipul city break-urilor, majoritatea clientilor nostri aleg sa isi extinda sejurul cu cateva zile, pentru a descoperi indeaproape una dintre destinatiile de plaja din Caraibe sau Oceanul Indian", a adaugat Parvu.

Totodata, romanii aleg din ce in ce mai des sa mearga pe continentul african, unde pot admira animalele salbatice in habitatul lor natural, in parcurile nationale ideale pentru safari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.