Fundașul spaniol Gerard Pique, în vârstă de doar 35 de ani, a anunțat că se retrage din lumea fotbalului. Acesta le-a transmis un mesaj emoționant fanilor Barcelonei și celor care l-au admirat pe parcursul carierei sale.

Gerard Pique se retrage din fotbal

Gerard Pique a anunțat că meciul FC Barcelona – Almeria va fi ultimul său meci de fotbal profesionist pentru el. Meciul dintre FC Barcelona și Almeria va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie. Anunțul făcut de fundașul spaniol a luat prin surprindere întreaga lume luând în considerare că Pique a fost inclus de către selecționerul Spaniei, Luis Enrique, pe lista preliminară pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Fotbalistul a postat un filmuleț pe contul său de Twitter în care le mulțumește fanilor și susținătorilor pentru că i-au fost alături în tot acest timp. Pique a povestit și despre visul său de a juca pentru Barca și faptul că nu va juca pentru nici un alt club.

"Culers (n.r. – fanii Barcelonei), în ultimele săptămâni, luni, multă lume a vorbit despre mine. Până acum, n-am zis nimic. Dar acum vreau să vorbesc despre mine. La fel ca mulți dintre voi, sunt un fan al Barcelonei dintotdeauna. M-am născut într-o familie care a iubit fotbalul. Când eram mic, nu am vrut să devin fotbalist, dar voiam să joc pentru Barca.

În ultima vreme, m-am gândit foarte mult la acel copil, la ce ar fi gândit micul Gerard dacă i-ar fi spus cineva că toate visurile sale vor deveni realitate. Că va ajunge la prima echipă a Barcelonei, că va câștiga toate trofeele posibile. Că va fi campion european și mondial. Că va juca alături de unii dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, că va fi unul dintre căpitanii echipei.

Au trecut 25 de ani de când joc pentru Barca. Am plecat și am revenit. Fotbalul mi-a dat totul. Barca mi-a dat totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul. Acum, că toate visurile acelui copil s-au îndeplinit, vreau să vă spun că am decis să-mi închei această călătorie. Am spus mereu că nu va fi o altă echipă după Barca. Și așa va fi.

Sâmbătă va fi ultimul meu al meu pe Camp Nou. Voi rămâne un fan, voi susține echipa, le voi transmite copiilor mei dragostea pentru Barca. Mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce. Ne vedem pe Camp Nou! Trăiasca Barca! Mereu", a anunțat Gerard Pique, într-un clip video postat pe contul său de Twitter.

Citeste si:
FC Barcelona a obținut prima victorie în noul sezon, primul fără...
FC Barcelona a obținut prima...

Gerard Pique, o legendă vie a clubului FC Barcelona

Gerard Pique este un fotbalist format la academia Barcelonei, care a mai jucat pentru alte două echipe: Manchester United (2004-2006, 2007-2008) și Real Zaragoza (2006-2007). În vara anului 2008, spaniolul a revenit la FC Barcelona. Gerard Pique are un total de 615 meciuri jucate la FC Barcelona cu 53 de goluri marcate.

De asemenea, fundașul spaniol a adunat opt campionate în Spania, un trofeu în Premier League, patru trofee Champions League, șapte Cupe ale Regelui, trei Supercupe ale Europei și șase Cupe ale Spaniei.

Gerard Pique a jucat de 102 ori pentru naționala Spaniei, unde a și marcat cinci goluri. A cucerit titlul european în 2012 și titlul mondial în 2010. În 2006 s-a impus la Campionatul European U19.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.