Recent, Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul anti-doping. Tenismena a ajuns în lista neagră a sportivelor prinse dopate. Printre numele grele ale tenisului, pe această listă se mai regăsesc Martina Hingis și Maria Șarapova.

Simona Halep a ajuns pe lista neagră a sportivelor dopate

Simona Halep a fost inclusă pe lista neagră după ce a fost depistată pozitiv la testul pentru substanțele interzice. Acest lucru a fost un șoc enorm pentru sportivă, luând în considerare faptul că aceasta militează mereu pentru dreptate și adevăr.

Și alte nume grele din domeniul tenisului au ajuns pe lista cu pricina. De exemplu elvețianca Martina Hingis a picat testul antidoping după ce a consumat cocaină. În anul 2007, tenismena a primit cea mai mare suspendare dintre toate jucătoarele, un termen de tocmai doi ani, după ce testele au arătat că în organismul sportivei erau urme de cocaină.

A doua mare sportivă care a fost prinsă dopată a fost rusoaica Maria Șarapova. Tenismena a fost suspendată pentru o perioadă de 15 luni, după ce a întrebuințat Meldonium, la Australian Open 2016. În 2013, fosta jucătoare cehoaică Barbora Strycova a fost suspendată pentru folosirea sibutraminei. Aceasta a primit o suspendare de șase luni.

Alte sportive ce au ajuns pe lista neagră

Italianca Sara Erani a fost suspendată pentru două luni în 2017 pentru consum de letrozole, o substanță folosită pentru tratarea cancerului la sân. Tenismena Dayana Yastremska, din Ucraina, a fost suspendată timp de șase luni, pentru că ar fi folosit în 2021 mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, folosit pentru tratarea fertilității scăzute la bărbați.

Beatriz Maia Haddad a a fost depistată pozitiv la testul doping în 2019, fiind suspendată provizoriu. Mai târziu, Federația Internațională de Tenis a ajuns la concluzia că proba de urină a fost contaminată, iar în februarie 2020 sportivei i s-a ridicat suspendarea. Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul anti-doping la US Open. Aceasta a fost acuzată că ar fi administrat o substanța interzisă, roxadustat.

Citeste si:
Nouă teorie în cazul de dopaj al Simonei Halep
Nouă teorie în cazul de dopaj...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.