Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, recunoaște că există anumite probleme la nivelul implementării VAR în Liga 1, dar afirmă că a observat și beneficiile sistemului de arbitraj video.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu: „Încep să se vadă beneficiile VAR, chiar dacă sunt probleme”

„Trebuie să recunosc că au fost probleme de la început cu acest sistem video. Nu este uşor să implementezi un nou sistem. Trebuie să recunoaştem însă că au fost probleme în toate ţările în prima etapă de implementare şi trebuie să ne gândim la cât de mulţi oamenii sunt implicaţi în implementarea VAR. Un aspect pozitiv ar fi că toate discuţiile privind erorile de arbitraj au cam dispărut, ceea ce înseamnă implicit că încep să se vadă beneficiile implementării sistemului video şi asta nu poate decât să contribuie la creşterea credibilităţii competiţiei", a declarat Burleanu, vineri, la Casa Fotbalului.

El a afirmat că în primele 14 partide care au beneficiat de arbitraj video, noul sistem a reuşit să corecteze 9 decizii ale arbitrului de centru. „Dacă ar fi să facem o analiză a primelor 14 partide, arbitrajul video reuşit să corecteze 9 decizii extrem de importante. Alte două decizii nu au putut să beneficieze de asistenţă video ca urmare a unor probleme tehnice. Ceea ce este cel mai important este că învăţăm din toate aceste lecţii, că arbitrajul video a contribuit şi va contribui în anii următori la creşterea integrităţii competiţiei, să limităm pe cât posibil toate discuţiile legate de erorile de arbitraj, iar problemele tehnice să dispară pe cât posibil", a mai spus Burleanu.

Kyros Vassaras, despre introducerea sistemului VAR în România

La finalul anului trecut, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a vorbit despre introducerea VAR în Liga 1. Vassaras spunea că pregătirile merg într-o direcție normală și că primele meciuri cu VAR vor fi la începutul sezonului următor.

Citeste si:
FRF dorește un control financiar mai strict pentru cluburi și...
FRF dorește un control...

„Suntem în grafic cu pregătirile arbitrilor şi vom continua în acelaşi ritm. Scopul nostru este ca implementarea VAR să înceapă pentru toate echipele în acelaşi timp, deci de la începutul sezonului. Dacă se va ivi posibilitatea să fim gata cu pregătirea, s-ar putea să avem VAR la finala Cupei României.

E posibil, dar chiar nu ştiu. În momentul de faţă pot spune că avem un acord cu FIFA pentru a implementa VAR de la începutul sezonului 2022-2023. Dacă lucrurile merg mai repede, dar nu vrem să sărim paşi, şi vom avea şi acordul FIFA atunci e posibil să se folosească VAR şi la finala Cupei. Dar nu pot face o promisiune acum", a spus Vasaaras, în cadrul unei conferințe de presă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.