Româncele Simona Halep şi Sorana Cîrstea s-au calificat, vineri, în runda a treia a turneului de tenis WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8.584.055 de dolari.

Halep și Cîrstea au ajuns în runda a treia a turneului Indian Wells

Halep a trecut cu 6-2, 4-6, 6-2 de rusoaica Ekaterina Alexandrova, iar Sorana Cîrstea a dispus de australianca Ajla Tomljanovic cu 6-4, 7-5. Halep (30 ani, 26 WTA), cap de serie numărul 24, a avut nevoie de o oră şi 47 de minute pentru a trece de Alexandrova (27 ani, 52 WTA). Dacă românca a încheiat cu 2 aşi şi 5 duble greşeli, Alexandrova a avut 2 aşi şi a comis 14 duble greşeli, însă mai puţine decât a făcut în primul tur (18).

Halep a dominat primul set, pe care l-a câştigat cu 6-2, s-a înclinat în actul secund, cu 4-6, după ce a făcut o serie de erori, iar Alexandrova şi-a ridicat nivelul şi a punctat mai mult la capitolul winners. Românca a revenit la nivelul obişnuit în setul decisiv, câştigând cu 6-2.

Halep, care a câştigat titlul la Indian Wells în 2015, o conduce pe Alexandrova în meciurile directe cu 3-2, după ce fiecare a obţinut câte o victorie în 2019, respectiv 2021. Următoarea sa adversară va fi o jucătoare americană, Claire Liu sau Coco Gauff (cap de serie numărul 16).

Cu cine se va confrunta Cîrstea în etapa următoare

Cîrstea (31 ani, 27 WTA), cap de serie numărul 26, a trecut de Tomljanovic (28 ani, 39 WTA) după o oră şi 35 de minute.

Tomljanovic a început în forţă şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar Cîrstea a revenit şi a legat cinci ghemuri la rând, impunându-se cu 6-4 în primul set. În actul al doilea, Cîrstea s-a desprins pentru scurt timp la 3-1, iar apoi a ratat o minge de meci la 5-4, însă a reuşit să închidă meciul pe serviciul adversarei, cu 7-5.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Australianca de origine croată câştigase ambele dueluri anterioare cu Cîrstea (31 ani, 27 WTA), în 2014 în calificări la Beijing, iar în 2017 în calificări la Cincinnati. Următoarea adversară a Soranei va fi învingătoarea dintre franţuzoaica Alize Cornet, cap de serie numărul 33, şi rusoaica Ana Kalinskaia. Cele două românce şi-au asigurat fiecare 54.400 de dolari şi 65 de puncte WTA, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.