Federația Română de Rugby(FRR) lansează programul Rădăcini de Stejar (Roots of an Oak), prin care vrea să identifice talente la nivel global, se arată într-un comunicat al FRR. 

Federația Română de Rugby, program inedit de identificare de talente la nivel global

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a declarat că prin acest program FRR încearcă să găsească jucători români până la a treia generaţie care ar putea evolua în echipa de seniori, de U20 sau de rugby în 7 fete.

„Este un proiect ambiţios, dar pe care toate marile naţiuni îl au. Practic acest proiect este lansat de anul trecut când am început să identificăm jucători cu origini române în mai multe ţări din Europa, atât pentru echipa naţională de seniori, cât şi pentru echipa naţională U20 sau naţionala de rugby în 7 fete.

Încercăm să le oferim şansa jucătorilor şi părinţilor de a se înscrie în program direct, indiferent de locul unde se află, printr-o aplicaţie pe pagina noastră oficială. Se califică toţi sportivii sau sportivele care au un părinte sau un bunic român, indiferent de ţara în care joacă rugby sau locuiesc.

După înscrierea pe platformă, care este securizată şi în acord cu legislaţia în domeniu, federaţia va analiza datele, va evalua informaţiile primite şi ulterior va include în programele sale jucătorii sau jucătoarele care au aplicat şi se califică", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Program va fi promovat prin campanii media la nivel global pentru a ajunge la cât mai mulţi sportivi. Pagina proiectului funcţionează momentan în limba română este disponibilă pe site-ul www.rugbyromania.ro, la adresa: https://rugbyromania.ro/roots/.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.