UEFA a decis ca finala Champions League, programată pentru 28 mai, să nu se mai joace în Rusia, la Sankt Petersburg, ci în Franța. Anunțul a fost făcut după o întâlnire de urgență, organizată la scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia. 

UEFA a decis că finala Champions League, programată pentru 28 mai, nu se va mai disputa în Rusia

În replică față de cele mai recente acțiuni ale Moscovei, organizatorii Champions League au hotărât ca finala competiției să se poarte la Paris, în Franța, nu la Sankt Petersburg, pe Gazprom Arena, potrivit UEFA.

„Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe cumplite”, transmite organizația.

Mai mult, toate meciurile echipelor naționale ale Ucrainei și ale Rusiei, cât și meciurile internaționale de pe teren propriu ale echipelor de club din cele două țări, vor fi disputate pe teren neutru. Finala Ligii Campionilor ar fi generat venituri de aproape 70 milioane de euro pentru Rusia, conform estimărilor presei britanice.

Finale celebre care au avut loc pe Stade de France:

  • Finala CM 1998: Franța - Brazilia 3-0
  • Finala Ligii Campionilor 1996: Barcelona - Arsenal 2-1
  • Finala Euro 2016: Portugalia - Franța 1-0

UEFA, mesaj de solidaritate pentru poporul ucrainean

„UEFA împărtășește preocuparea semnificativă a comunității internaționale pentru situația de securitate care se dezvoltă în Europa și condamnă ferm invazia militară rusă în curs de desfășurare în Ucraina.

În calitate de organism de conducere al fotbalului european, UEFA lucrează neîncetat pentru a dezvolta și promova fotbalul conform valorilor europene comune, cum ar fi pacea și respectarea drepturilor omului, în spiritul olimpic. Rămânem hotărâți în solidaritatea noastră cu comunitatea fotbalului din Ucraina și suntem gata să întindem mâna poporului ucrainean.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Ne confruntăm cu această situație cu maximă seriozitate și urgență. Deciziile vor fi luate în cadrul Comitetul Executiv al UEFA și vor fi anunțate mâine, 25 februarie 2022", se arată în comunicatul UEFA.

Chelsea a câștigat finala Champions League în 2021

Champions League a fost câștigată, în mai 2021, de Chelsea, după 1-0 cu Manchester City. În ultimul sezon, finala Champions League dintre Manchester City și Chelsea (0-1) ar fi trebuit să se dispute la Istanbul, dar a fost mutată în ultimul moment la Porto, din cauza crizei sanitare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2022 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.