Lidia Gunko, membră a echipei de bob a Ucrainei, a făcut obiectul unui control antidoping pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, a anunţat Agenţia Internaţională de Testare (ITA), citată de AFP.

O sportivă ce reprezenta Ucraina la Jocurile Olimpice, despitată cu dopaj

Substanţa identificată în eşantionul prelevat pe 14 februarie este dehidroclorometiltestosteron, care aparţine clasei de steroizi anabolizanţi androgeni, precizează instanţa responsabil cu programul antidoping al Jocurilor.

Gunko (28 ani), care a fost suspendată cu titlu provizoriu, practică bobul din 2018 şi s-a clasat pe locul 20 la monobob, noua probă din programul olimpic

Acesta este al doilea caz de dopaj din cadrul delegaţiei Ucrainei, după cel al schioarei de fond Valentina Kaminska, testată pozitiv la mai multe substanţe interzise, între care mesterolon, un alt steroid anabolizant, după cum a anunţat miercuri ITA.

Cazul patinatoarei ruse Kamila Vaileva

Cel de-al treilea caz de dopaj înregistrat de la debutul Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2022, este cel al iranianului Hossein Saveh Shemshaki, suspendat pe 9 februarie pentru restul competiţiei din China în urma unui control pozitiv la un steroid anabolizant, efectuat în afara competiţiei.

Jocurile de la Beijing sunt marcate însă de cazul de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Vaileva, care a fost însă testată pozitiv la trimetazidină înaintea startului Olimpiadei chineze, pe 25 decembrie, în timpul Campionatelor Rusiei. Testul său pozitiv a fost anunţat însă în timpul JO 2022, pe 8 februarie, la o zi după ce Valieva a reuşit să câştige aurul în concursul pe echipe.

Valieva a primit permisiunea de a concura în proba individuală de la Beijing - în care s-a clasat pe locul al patrulea - în urma unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a fost de acord cu decizia Agenţiei ruse antidoping (RUSADA) de a ridica suspendarea provizorie dictată împotriva patinatoarei, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.