Kamila Valieva poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing, în ciuda rezultatului pozitiv la un test anti-doping făcut în decembrie, a informat Curtea de Arbitraj Sportiv. Filmul scandalului. 

 

Kamila Valieva, sportivă acuzată de dopaj, poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing

Sportiva a fost testată pozitiv pentru trimetazidină, la finalul lunii decembrie, înaintea Jocurilor Olimpice. Rezultatele au fost transmise tocmai în data de 8 februarie, la o zi după victoria în proba pe echipe. Drept urmare, ea a primit o suspendare provizorie, dar a contestat hotărârea și interdicția a fost ridicată o zi mai târziu, lucru care i-a permis să continue să concureze.

„Sportiva ar trebui să beneficieze de următoarele circumstanțe excepționale, are sub 16 ani și este o persoană protejată conform codului Agenției Mondiale Anti-Doping (Wada)", a declarat Matthieu Reeb de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), scrie BBC.

Agenția Internațională de Testare (ITA), Comitetul Național Olimpic, Uniunea Internațională de Patinaj și Agenția Mondială Anti-Doping au făcut apel la decizia de ridicare a suspendării. În acest răstimp, rusoaica a fost lăsată să se antreneze. Comitetul Olimpic Rus (ROC) a transmis că Valieva a „trecut în mod repetat testele antidrog, în vreme ce era la Beijing.

Intitutul a completat că ia măsuri pentru a-și păstra aurul „câștigat cu onestitate”. Săptămâna precedentă, patinatoarea a devenit prima femeie care a făcut un salt cvadruplu la Jocurile Olimpice și a ajutat ROC să pună mâna pe aurul la proba pe echipe.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.