Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a exclus posibilitatea amânării Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022), în circumstanţele legate de pandemia de Covid-19, informează agenţia DPA.

Jocurile olimpice de iarnă de la Beijing vor avea loc

Apariţia variantei Omicron a coronavirusului a generat îngrijorare la nivel global, atât din cauza aparentei transmisibilităţi mai ridicate, cât şi a capacităţii sale de a trece peste imunitatea oferită de o infectare anterioară cu Covid-19. Apariţia virusului la Wuhan, în urmă cu doi ani, a dus în cele din urmă la amânarea cu 12 luni a Jocurilor Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo.

Cu toate acesta, şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Beijing, Juan Antonio Samaranch jr, a afirmat că nu există nicio şansă ca acest scenariu să se repete, iar Jocurile din capitala Chinei vor avea loc aşa cum era planificat, în februarie 2022.

"În toate domeniile vieţii am învăţat în ultimii doi ani că, într-o lume marcată de Covid, trebuie să fii flexibil şi să te adaptezi rapid la schimbarea condiţiilor. Avem asta la Beijing. Am făcut toate repetiţiile, toate situaţiile posibile. Ei s-au pregătit pentru orice posibil scenariu", a spus Samaranch.

Izolarea participanților la JO va contribui la desfășurarea în siguranță a evenimentului

Oficialul CIO s-a declarat încrezător în faptul că menţinerea participanţilor la Jocurile de la Beijing într-o "bulă" închisă - departe de restul populaţiei - le va permite organizatorilor să facă faţă oricăror schimbări în rău, în evoluţia pandemiei.

"Nu este vorba de faptul că nu ne aşteptăm ca virusul să meargă mai departe, înainte sau înapoi, însă suntem pregătiţi pentru orice mişcare care va avea loc. Aşa că suntem bucuroşi să vă spunem că vom sărbători Jocurile Olimpice în timpul şi forma aşteptate", a subliniat Juan Antonio Samaranch.

Doar cetăţeni chinezi vor putea asista la Jocurile Olimpice de iarnă

Directorul executiv al Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi, a spus la rândul său că organizatorii nu au confirmat planurile de vânzare a biletelor pentru Jocuri, dar a adăugat că aceştia intenţionează să permită prezenţa spectatorilor în tribune, o decizie în acest sens urmând să fie luată în săptămânile următoare.

Citeste si:
China a cerut Rusiei să amâne războiul până după Jocurile Olimpice
China a cerut Rusiei să amâne...

În luna septembrie, autorităţile de la Beijing au anunţat că doar cetăţeni chinezi vor putea asista la Jocurile Olimpice de iarnă, prezenţa vizitatorilor străini fiind interzisă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an, s-au desfăşurat aproape în întregime fără spectatori, din cauza pandemiei, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.