Britanica Emma Răducanu (18 ani) a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care câștigă un turneu de Mare Șlem, după ce a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), sâmbătă la New York, în finala US Open, la care au asistat 23.000 de spectatori.

Emma Răducanu a câștigat turneul US Open

Succesul este și mai impresionant în condiții în care Răducanu, numărul 150 mondial în această competiție, a câștigat toate cele zece meciuri disputate la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set. Ultima jucătoare care reușește acest lucru a fost americană Serena Williams, în 2014.

Emma Răducanu, al cărei tată este românesc, a realizat această performanță la doar a două la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să se abandonează în optimă de final, din cauza unor probleme medicale. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago.

"Am impresia că trăiesc un vis”

"Am impresia că trăiesc un vis. Mi-am dorit întotdeauna să câștig un turneu de Mare Șlem. Este ceva la care te gândești și pentru care te pregătești. Însă nu îmi vine încă să cred că am reușit această performanță" , a declarat nouă campioană după finală.

"Cu fiecare meci, turneu și săptămâna cred că am câștigat cu adevărat încredere în jocul meu. Totul a mers bine azi. Cred că unele dintre loviturile mele pe care le-am reușit în momentele importante, când aveam cu adevărat nevoie de ele, au fost doar o acumulare a tot ceea ce am învățat în ultimele cinci săptămâni " , a adăugat Răducanu.

Cea mai bine clasată jucătoare britanică

Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cea mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA grație succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaică Maria Șarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și premierul britanic Boris Johnson i-au transmis mesaje de felicitate noii campioane de la Flushing Meadows, care a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari în urma victoriei de sâmbătă, informează Agerpres.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.