Echipajul românesc format din juniorii Adrian Stepan, Victor Stepan, Cosmin Drîngă și Cosmin Nițu a obținut medaliile de bronz în probă de canoe-4 pe 500 m, luni, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru juniori și tineret (U23) de la Montemor -o-Velho (Portugalia).

Medalie de bronz pentru România în probă de canoe la Campionatele Mondiale pentru juniori

Aurul a fost obținut de Rusia (Grigori Moriakov, Dumitru Rotaru, Vladimir Afonin, Dmitri Anisimov), în 1 min 36 sec 94/100, argintul a revenit Spaniei (Rafael Pedrosa, David Bautista, Yoel Becerra și Ander Aragon), în 1 min 38 sec 35/100, România fiind cronometrată în 1 min 38 sec 79/100.

Același echipaj a evoluat pe 500 m și la Under-23, terminând pe locul 6 (1: 41.74). La kaiac-2 feminin pe 500 m, România (Nadia Haidar, Nicoleta Belibou) a ocupat locul al cincilea (1: 57.31).

Cosmin Nițu a fost al șaptelea la canoe simplu juniori pe 500 m (2: 02.77).

Locul 7 în proba feminină de kaiac-2

Pe șapte (1: 46.54) s-au clasat și fetele de la kaiac-2 Under-23 pe 500 m, Mălina Trifescu și Georgiana Vucea.

România a încheiat Mondialele de kaiac-canoe pentru juniori și tineret (U23) de la Montemor-o-Velho cu două medalii, o de argint, obținută de frații Adrian și Victor Stepan, în probă de canoe-2 juniori pe 1.000 m, și alta de bronz, cucerită de Adrian Stepan, Victor Stepan, Cosmin Drîngă și Cosmin Nițu la canoe-4 juniori pe 500 m, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.