Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa naţională, 111, după ce a adus in extremis victoria Portugaliei printr-o dubla reuşită în faţa Irlandei (scor 2-1), miercuri seara, la Faro, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

Cristiano Ronaldo, record de goluri marcate la echipa națională

Înaintea partidei, Ronaldo era la egalitate cu fostul atacant iranian Ali Daei, cu 109 goluri.

''Recordul îmi aparţine şi este unic. Îmi lipsea un gol, am marcat două şi sunt foarte fericit'', a declarat Ronaldo după meci pentru radioteleviziunea portugheză (RTP).

Atacantul de 36 de ani, care tocmai s-a transferat de la Juventus la Manchester United, a înscris în minutele 89 şi 90+6, după ce irlandezii au deschis scorul prin John Egan, după un corner (45).

Cel mai selecţionat jucător european

Seara începuse rău pentru celebrul jucător, câştigător a cinci ''Baloane de Aur'', care a ratat un penalty în min. 15, şutul său fiind apărat de portarul Gavin Bazunu.

Portugalia, cu a treia sa victorie în patru partide, conduce în Grupa A, având trei puncte în plus faţă de Serbia, dar şi un joc în plus.

Cristiano Ronaldo este acum la un pas de a stabili o nouă performanţă, aceea de a deveni cel mai selecţionat jucător european, el având acum 180 de prezenţe în naţională, la fel ca fundaşul spaniol Sergio Ramos, care nu a fost convocat pentru partidele din această lună, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.