Finanţatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a fost sancţionat, joi, de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu suma totală de 30.000 de lei pentru jigniri la adresa arbitrilor în două dosare deschise de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA).

"Admite cererea formulată de reclamanta Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului Becali George. În baza art. 52.2.b şi art. 52.4 cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD, pârâtul Becali George se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în soluţia primului dosar publicată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Conform regulamentului, pentru recidivă la aceeaşi abatere Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a dublat penalitatea financiară. Astfel, Becali a primit în al doilea dosar o sancţiune în valoare de 20.000 de lei.

Gigi Becali a fost încadrat la articolul care pedepseşte oficialii cluburilor care folosesc cuvinte jignitoare, aduc atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane în mass-media.

De la începutul acestui an, patronul Gigi Becali a făcut mai multe declaraţii la diferite emisiuni de televiziune în care a criticat în termeni injurioşi arbitrajele de la meciurile echipei FCSB. Printre arbitrii criticaţi cel mai des de Becali a fost centralul Istvan Kovacs. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.