Andrei Pavel, fost tenismen, a afirmat că delegația noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo are șanse mari să obțină o medalie, în special la feminin. România are patru reprezentante în schemă: Simona Halep (3 WTA), Sorana Cîrstea (45 WTA), Patricia Țig (61 WTA) și Irina Begu (78 WTA). Halep ar putea fi parte a unei perechi împreună cu Begu.

Jocurile Olimpice de la Tokyo aduc speranță României. Țara se bazează pe Simona Halep


  • Simona Halep visează să evolueze în toate cele trei probe la Olimpiada de la Tokyo: la simplu, dublu și dublu-mixt.

  • Jocurile Olimpice se vor desfășura în intervalul 23 iulie - 8 august.

„A fost incredibil la Rio, am fost alături de Horia Tecău şi Florin Mergea, au avut şanse la aur acolo. Acum nu ştiu exact câţi jucători vor merge, nu ştiu dacă Horia Tecău are partener, care sunt detaliile. Iar la fete cred că va merge Simona Halep, Sorana Cîrstea, Ţig, posibil Irina Begu. Nu ştiu la dublu, dar tenisul are şanse foarte mari acolo, mai ales la fete, să aducă o medalie. Şi cât de frumos ar fi să aducă chiar două”, a declarat Andrei Pavel.

„Un jucător de tenis preferă cred un Grand Slam înaintea unei medalii. Dar să iei aur la Jocurile Olimpice este o chestie incredibil de mare, la fel ca un Grand Slam. Dar simt că jucătorii de tenis ar alege un Grand Slam poate şi pentru partea financiară. Orice se poate!”, a completat fostul sportiv.

Japonia a făcut orice pentru organizarea evenimentului

Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo au cerut guvernului să trimită personal medical din cadrul armatei pentru a acoperi nevoile evenimentului sportiv din această vară. Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kichi, a dezvăluit cererea în timpul unei sesiuni parlamentare din 25 mai.

Comitetul Internaţional Olimpic susţine vaccinarea în rândul sportivilor participanţi la JO de la Tokyo şi speră ca peste 80% dintre viitorii ocupanţi ai Satului Olimpic să vină în Japonia deja imunizați. Oficialul responsabil cu Jocurile Olimpice, Tamayo Marukawa, a afirmat că autoritățile nipone vor furniza seruri gratuite pentru aproape 20.000 de persoane, sportivi și alți participanți la eveniment.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.