Semimaratonul şi Maratonul de la Bucureşti se va desfășura pe parcursul a două zile, în condiții speciale pentru a asigura protecția participanților. Evenimentul va avea o limită de 10.000 de participanți

Semimaratonul şi Maratonul de la Bucureşti va avea loc timp de două zile

O altă noutate o reprezintă faptul că fiecare cursă va beneficia de mai multe starturi, pentru a putea respecta regulile de distanţare în contextul pandemiei de COVID-19.

"Sperăm ca situaţia epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil şi ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinaţi, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ. Din păcate nu putem garanta participarea tuturor alergătorilor. În acest moment avem certitudinea că putem organiza maratonul cu persoane vaccinate. Tot în aceeaşi perioadă se va da startul şi la cursele virtuale. Pe perioada a două săptămâni toţi alergătorii care vor participa vor primi aceleaşi kituri de participare ca şi ceilalţi, tricouri, medalii şi tot ceea ce cuprinde kitul de participare", a declarat Valeria van Groningen, preşedinta Bucharest Running Club, organizatorul competiţiilor.

Când se va desfășura evenimentul

Pentru ambele evenimente, primul criteriul de participare pentru alergători este să fie vaccinaţi, persoane vaccinate cu ambele doze, cu rapel efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei. Organizatorii au anunţat de asemenea că la startul fiecărui eveniment, Semimaratonul Bucureşti OMV Petrom (4-5 septembrie) şi Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank (30-31 octombrie), vor putea fi maximum 10.000 participanţi.

"Aceasta înseamnă că în fiecare zi putem avea maxim 5.000 de persoane. Fiecare cursă, de 42, 21, 10 şi 5 km, sau ştafetă, va avea mai multe grupuri de start, de maxim 350 de alergători, astfel încât în zona de aşteptare pentru start să poată fi respectată o distanţă minimă de 1,5 metri. Starturile vor fi date la câteva minute distanţă, ca să nu se creeze aglomeraţie", a afirmat Paolo Ottone, director tehnic al curselor.

Traseul pistelor de alergare

Zonele de start şi finiş din Piaţa Constituţiei şi zona Parcului Izvor vor beneficia de măsuri suplimentare de siguranţă, cum ar fi accesul restricţionat doar pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi şi autorităţi, distribuirea şi impunerea utilizării măştilor de protecţie de către alergători, care vor fi înlăturate după primii 150 m, distribuirea şi impunerea folosirii dezinfectanţilor, instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor.

"Anul acesta nu vom putea permite accesul susţinătorilor în zona de start şi finiş, dar aş vrea să încurajez bucureştenii să iasă pe străzi, pe lângă traseele de alergare şi, fără să stea în grupuri mari, să susţină cu mult entuziasm participanţii", a mai spus Valeria van Groningen.

Traseele pentru toate cursele au startul din centrul Bucureştiului, din zona Piaţa Constituţiei - Parcul Izvor, iar hărţile vor fi disponibile pe site-urile www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.