Sport 28 Mai 2021 15:19 de Alexandra Chivu

Simona Halep a suferit multiple accidentări de-a lungul carierei, îndeosebi în acest an. Mihai Rusu, om important din sfera tenisului, a explicat de ce se rănește românca atât de des.

Campioana noastră ratează Grand Slam-ul de la Roland Garros, după ce a suferit o ruptură la gamba stângă. În 2021, s-a mai retras și de la alte turnee, din cauza unor probleme la umăr și spate. Privită din perspectiva unui fost jucător profesionist de tenis, actualmente antrenor în Germania, situația Simonei a fost cauzată de multe erori comise atât în teren, cât și în afara lui. Mai exact, Mihai Rusu pune sub semnul întrebării că aceasta ar avea o viață extrasportivă exemplară.

Halep ar fi făcut greșeli în strategia din ultimii ani, susține antrenorul, care atrage atenția și asupra unor detalii importante în tenis, cum ar fi alimentația sau modul în care ea își îmbină viața sportivă cu cea mondenă.

„Se sacrifică pentru viața sportivă?”

„Antrenamentele și meciurile ei au fost, în ultimii doi ani și jumătate, în „salturi”, pauze, reveniri, forțări! Antrenamentele au de obicei o intensitate de 80%, maximum 90%. Iar în meci ai nevoie, de la prima minge, de 100% performanță! Și atunci, ei i-au lipsit în meciurile și în turneele mari cel puțin 5% pentru a ajunge la forma prin care a câștigat turnee de Grand Slam și a devenit lider WTA. Alte cauze: regenerarea – nu știm cum s-a regenerat; alimentația – nu știm ce mănâncă și ce consumă!

Despre viața sportivă sunt semne de întrebare pentru că noi cunoaștem viața mondenă, mai puțin viața sportivă! Se sacrifică pentru viața sportivă? Antrenamente, meciuri, program special pentru anumite turnee, în funcție de suprafață, în funcție de puncte, în funcție de bani, în funcție de interesele ei! Acum, ea trebuie să își treacă în revistă cum a obținut aceste rezultate.

Dacă au fost ele planificate sau întâmplătoare. S-a sacrificat pentru aceste turnee și rezultate sau le-a obținut din talent? Sau a câștigat turnee de Grand Slam în situații de conjunctură? Ea a devenit lider mondial atunci când Serena era gravidă! Dacă Serena nu era gravidă, domina încă tenisul. După sarcină, ea a mai avut patru finale de Grand Slam-uri!”, a explicat Mihai Rusu pentru ProSport.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Mai 2021 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.