Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce l-a învins pe adversarul său, polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele cat. 130 kg, la lupte greco-romane la turneul preolimpic de la Sofia.

Alexuc, campionul european din 2020, l-a învins în optimile de finală pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, în sferturi s-a impus ăn faţa japonezului Arata Sonoda, pentru ca în semifinale să câştige în faţa lui Krajewski.

Pentru Alexuc va fi a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5).

Tot la greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecuadorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi va evolua în recalificări.

La cat. 77 kg, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.

România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg - lupte greco-romane), ultimii trei obţinând biletele la Sofia. În Bulgaria, pentru a obţine calificarea la JO 2020 era necesară atingerea finalei categoriei.

România are acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.