Sport 14 Aprilie 2021 01:30

Chelsea s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, deşi a fost învinsă de FC Porto cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara.

Londonezii s-au calificat în penultimul act graţie victoriei cu 2-0 din tur, meci jucat tot la Sevilla.

În partida de marţi, „dragonii'' au obţinut o victorie de palmares, în urma unui gol de excepţie reuşit de iranianul Mehdi Taremi, din foarfecă (90+4).

Meciul a fost unul de luptă, în care londonezii au încercat să îşi conserve avantajul din tur, iar Porto a căutat breşe în apărarea englezilor, încercând să recupereze deficitul de două goluri. Cele două echipe şi-au creat puţine ocazii de gol, elocvent fiind şi raportul şuturilor pe poartă, 2-1 pentru oaspeţi.

Mexicanul Corona nu a reuşit să profite de o gafă a portarului Edouard Mendy, iar apoi a şutat peste poartă după o altă intercepţie (33).

Cea mai mare ocazie a echipei antrenate de Thomas Tuchel a fost ratată de americanul Christian Pulisic (54), care a fost imprecis la centrarea în forţă a lui Ben Chilwell.

În semifinale, Chelsea o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Real Madrid şi Liverpool (3-1 în tur). Pentru ''Blues'' va fi prima semifinală în Champions League după 2014, informează Agerpres.

În meciul de marţi au evoluat echipele:
Chelsea: E. Mendy - Azpilicueta (căpitan), Thiago Silva, Rudiger - Reece James, Jorginho, Kante, Chilwell - Mount (Ziyech, 86), Havertz (Giroud, 90+1), Pulisic. Antrenor: Thomas Tuchel.
Porto: Marchesin - Manafa (Nanu, 75), Mbemba, Pepe (căpitan), Sanusi Zaidu - Sergio Oliveira (Fabio Vieira, 84), Uribe, Grujic (Taremi, 63) - Jesus Corona (Luis Diaz, 75), Marega (Evanilson 75), Otavio. Antrenor: Sergio Conceicao.

Arbitru: Clement Turpin (Franţa).


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.