Gala Premiilor Lareus, una dintre distincţiile cele mai prestigioase ale sportului mondial, va avea loc în oraşul spaniol Sevilla în data de 6 mai.

A 22-a Gală anuală a Academiei Laureus va avea loc în formă virtuală la Sevilla, ales pentru a captura ''esenţa culturii, artei şi pasiunii spaniole'', dar şi pentru ''frumuseţea sa impresionantă şi a istoriei sale fascinante''.

La masculin, candidaţii pentru titlul de cel mai bun sportiv al anului sunt pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, baschetbalistul american LeBron James, campion al NBA cu Los Angeles Lakers, atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen), desemnat de FIFA cel mai bun fotbalist din 2020, tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a cucerit pentru a 13-a oară titlul la Roland Garros, atletul suedez Armand Duplantis, recordmanul lumii la săritura cu prăjina, şi fondistul ugandez Joshua Cheptegei, care a doborât anul trecut recordurile mondiale la 5.000 m şi 10.000 m.

La feminin, candidatele la premiul pentru cea mai bună sportivă sunt jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, ciclista olandeză Anna van der Breggen, schioarea italiană Federica Brignone, atleta kenyană Brigid Kosgei, baschetbalista americană Breanna Stewart şi jucătoarea franceză de fotbal Wendie Renard.

La categoria cea mai bună echipă a anului, candidatele sunt selecţionata de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en titre, alături de formaţiile Bayern Munchen (fotbal), Los Angeles Lakers (baschet), Kansas City Chiefs (fotbal american), Mercedes AMG (Formula 1) şi FC Liverpool (fotbal).

Câştigătorii 2021 Laureus World Sports Awards vor fi desemnaţi pe baza voturilor ziariştilor sportivi din întreaga lume, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2021 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.