Sport 6 Aprilie 2021 11:28

Kenyanca Ruth Chepngetich, legitimată la clubul sportiv al Armatei, Steaua București, a stabilit la 4 aprilie, la o cursă din Istanbul, un nou record mondial la semimaraton cu timpul de 1h:04min:02sec, transmite Alerg.ro. Ea a îmbunătățit cu nu mai puțin de 29 de secunde precedentul record, stabilit în februarie anul trecut de către etiopianca Ababel Yeshaneh Brihane.

Nu mai puțin de 4.000 de persoane au luat startul la semimaratonul N Kolay Istanbul, o competiție de categorie World Athletics Elite Label, care s-a desfășurat pe 4 aprilie în capitala Turciei.

A fost o vreme destul de închisă, cu un traseu umezit de ploaie, dar cursa a fost extrem de rapidă: primele trei clasate au coborât sub un timp de 65 de minute, ceea ce reprezintă o premieră pentru un semimaraton feminin.

De remarcat faptul că Ruth Chepngetich este legitimată la clubul Steaua București, la fel ca și altă atletă kenyancă, Joan Chelimo Melly, care a venit pe locul 4 la Istanbul, cu un timp de 1h:05min:09sec. La sfîrșitul anului 2019, Steaua înrola primele trei atlete din Kenya, care erau eligible pentru a reprezenta în viitor România la întrecerile sportive.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.