Sportivul român Valentin Iancu-Ionadi a obținut două medalii de argint la cat. 55 kg, la Campionatul European de haltere de la Moscova.

Iancu-Ionadi (CS Olimpia) a obţinut argintul la aruncat, cu 140 kg, şi la total, cu 248 kg, în timp ce la stilul smuls s-a clasat pe 5, cu 108 kg.

Tot la cat. 55 kg, Marian Luca (CS Dinamo) a încheiat pe 6 la smuls, cu 107 kg, pe 4 la aruncat, cu 130 kg, ratând încercări la 134 kg şi 136 kg, iar la total a ocupat locul 6, cu 237 kg.

La feminin, în limitele cat. 55 kg, Andreea Cotruţa, care a câştigat Grupa B, a încheiat pe 6 la smuls, cu 87 kg, pe 12 la aruncat, cu 102 kg, iar la total a fost a 8-a, cu 189 kg.

Bilanţul României după două zile de competiţie este de trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz.

România participă cu 9 sportivi, 7 la feminin şi 2 la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei medalii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.