Înotătorul egiptean, Omar Sayed Shaaban a stabilit recordul mondial pentru cea mai mare săritură din apă - 2,30 m. Cel care a atins acest record anterior, Soliman Sayed, este compatriot și chiar concitadin al lui Omar.

Omar Sayed Shaaban este al doilea cel mai rapid înotător junior din lume, el putând înota 50 de metri sub apă dintr-o singură respirație în doar 15,6 secunde.

Sportivul Omar Sayed Shaaban, în vârstă de doar 21 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness realizând cel mai mare salt din apă folosind un monofin(labe de înot cu o singură lamă).

Timp de nouă ani, acest record nu a mai fost doborât. Pentru această probă sunt folosite labele de înot cu o singură lamă, pentru ambele picioare. Omar studiază ingineria civilă, iar ideea de a doborâ un record mondial a venit în 2015.

Omar a început să se ocupe cu înotul la opt ani, când s-a înscris la școala locală de înot, la clubul de canotaj. Un an mai târziu, s-a alăturat Clubului Canalul Suez unde a practicat înotul 12 ani, mulți dintre aceștia ca înotător sprinter profesionist.

Pentru a dezvolta capacitățile de înot asemănătoare unui delfin, Omar face trei antrenamente pe zi, de două ori în bazin și o sesiune de gimnastică între cele două sesiuni de înot.

„Exersez ca să îmi măresc frecvența bătăilor membrelor și să obțin mușchi mai rigizi”, a explicat Omar.

„Scopul meu nu este însă niciodată să îmi măresc masa musculară”, adaugă atletul. „Mușchii mai mari îngreunează sprintul în apă, așa că mă antrenez pentru a menține ciclul de tăiere, pentru a-mi spori flexibilitatea, pentru a-mi îmbunătăți reflexele musculare și, bineînțeles, pentru a avea picioare mai puternice”, a explicat Omar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Martie 2021 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.