În meciul său de debut în Grupa A a Campionatului European de tineret 2021, naţionala de fotbal Under-21 a României a terminat la egalitate cu echipa similară a Olandei, cu scorul de 1-1.

România a obţinut un rezultat foarte bun în faţa uneia dintre favoritele la câştigarea competiţiei.

Perr Schuurs a deschis scorul în min. 16, cu o lovitură de cap, în urma unui corner, iar România a egalat în min. 20, prin Andrei Ciobanu, dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri. În general, echipa antrenată de Adrian Mutu a fost dominată de selecţionata batavă, care uneori s-a aflat cu fundaşii centrali la 40 de metri de poarta sa, dar în repriza secundă jocul a fost mai echilibrat, iar ultimele zece minute au aparţinut tricolorilor.

Olanda a avut prima ocazie în min. 8, când de Wit a reluat periculos cu capul din centrarea lui Kluivert, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Moruţan a fost din nou în prim plan în min. 10, dar şutul său a fost blocat, iar Ciobanu a trimis peste poartă.

''Jong Oranje'' a deschis scorul în min. 16, prin Schuurs, care a trimis cu capul în plasă, scăpat din marcaj de Ciobotariu, la cornerul lui Kluivert. România a egalat repede, în min. 20, prin Andrei Ciobanu, care a executat perfect la vinclu o lovitură liberă de la 25 de metri.

Olanda a fost periculoasă un minut mai târziu (21), când fiul celebrului Patrick Kluivert a fost blocat de Olaru în momentul şutului. Acelaşi Olaru a încercat să-l surprindă pe portar cu un şut de la 30 metri (32), dar mingea a trecut alături de ţintă. Olanda a mai avut o ocazie până la pauză, prin de Wit (36), mingea expediată cu capul de decar fiind reţinută de Vlad.

În repriza secundă, deşi a avut în continuare posesia, Olanda şi-a creat prima situaţie abia în min. 61, când şutul lui Lang de la 16 metri s-a dus în blocajul lui Paşcanu. Vlad a fost salvator (64) pentru şutul lui Koopmeiners de la 24 de metri.

Până la final, batavii nu au mai reuşit să creeze pericol veritabil la poarta lui Vlad, dar tricolorii au fost mai incisivi şi au avut două ocazii imense. În min. 66, Paşcanu a reluat la colţul scurt din 6 metri centrarea lui Ciobanu, dar portarul Scherpen a respins. În min. 81, Ciobanu a executat o lovitură liberă de la peste 25 de metri, dar Scherpen a fost la post. Itu a şutat slab şi pe centrul porţii (90+1) de la 17 metri. Ciobanu putea aduce victoria naţionalei de tineret a României, dar şutul său de la 16 metri a fost respins de sub transversală de Scherpen (90+2).

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Olanda a revenit la un turneu final de tineret după o absenţă de opt ani, precedenta participare fiind în 2013. România şi Olanda s-au mai întâlnit de trei ori la acest nivel (Under-21).

Sâmbătă, în al doilea său meci la EURO U21, România va înfrunta echipa Ungariei, tot pe stadionul Uj Bozsik, de la ora 19:00, pentru ca pe 30 martie să întâlnească formaţia Germaniei, pe aceeaşi arenă (19:00).

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.