Canadianca Leylah Fernandez în vârstă de doar 18 ani a reușit să obțină primul ei titlu WTA la Monterrey. Tânăra a reușit să obțină numeroase rezultate de excepție, printre care câștigarea Roland Garros la nivel de junioare.

Leylah Fernandez s-a născut în Montreal, Canada. Tânăra vorbește 3 limbi: spaniolă, franceză și engleză și se antrenează în Boynton Beach, Florida, unde locuiește împreună cu familia ei. Unul dintre antrenorii săi este chiar propriul tată, Jorge Fernandez.

Ascensiunea în lumea sportului începe în anul 2017, când joacă primele ei meciuri la competițiile ITF din Canada și SUA. În anul 2018, Leylah reușea prima sa victorie într-un meci WTA, la turneul de la Montréal. Avea doar 15 ani și a ajuns până în turul doi.

Anul 2019, îi aduce prima mare realizare din cariera canadiencei. Devine prima jucătoare din Canada care câștigă un Grand Slam la nivel de junioare după succesul lui Bouchard din 2012. Fernandez o învinge astfel pe Navaro în finala junioarelor de la Roland Garros.

Anul trecut, Leylah Fernandez a ajuns în prima ei finala la nivel WTA, cea de la Acapulco. A reușit chiar să o învingă pe numărul 5 WTA de atunci, Belinda Bencic, într-un meci de Fed Cup. În acest an, canadianca a reușit să câștige și primul ei titlu WTA. Aceasta a reușit să treacă în două seturi (6-1, 6-4) pe Viktorija Golubic (locul 102 WTA) la turneul WTA 250 de la Monterrey.

Tânăra de doar 18 ani a primit un premiu de aproape 30.000 de dolari și 280 de puncte WTA cu care a urcat în clasament până pe locul 72, aceasta fiind cea mai bună clasare din carieră a lui Fernendez.

După meci, canadianca a declarat că a încercat să se concentreze cât mai mult pe planul stabilit de antrenorul ei, în timp ce a lucrat la a nu pune presiune pe ea.

„Nu m-am gândit că este o finală sau ceva de genul. Am încercat să văd meciul ca oricare altul”, a adăugat proaspăta câștigătoare la Monterrey.

Leylah Fernandez va juca și la Miami Open, unde în calificări se va întâlni în primul tur cu Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA., potrivit hotnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.