Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, care a înscris un gol pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli), a devenit miercuri seara cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri.

Ronaldo l-a depăşit prin golul marcat la Reggio Emilia pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.

Titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat, iar federaţia internaţională (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă, însă o serie de publicaţii sportive au relatat că Ronaldo l-a depăşit pe Josef Bican în fruntea acestei ierarhii.

Bican şi brazilienii Pele şi Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori, în meciuri neoficiale sau amicale.

Golurile lui Ronaldo au fost marcate pentru cele patru echipe de club la care a jucat şi la naţionala Portugaliei, cel mai apropiat rival aflat încă în activitate fiind argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644.

La 35 de ani, Cristiano Ronaldo, care este golgheterul naţionalei Portugaliei, cu 102 goluri, a jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450), iar acum se află la Juventus (85).

„Incredibilul Cristiano a marcat cel de-al 760-lea gol al cariere sale în această seară, depăşindu-l pe Josef Bican ca cel mai mare marcator din istoria fotbalului. Ce realizare!'', a scris fostul mare atacant englez Gary Lineker pe pagina sa de Twitter, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.