Federaţia uruguayană de fotbal a fost amendată pentru nerespectarea regulilor sanitare, după ce naţionala acestei ţări a înregistrat în ultimele zile nu mai puţin de şaisprezece cazuri de Covid-19, zece jucători şi şase membri ai staff-ului.

Federaţia va plăti o amendă echivalând cu 12.600 de euro, a precizat ministrul uruguayan al Sănătăţii, Daniel Salinas, informează Agerpres.

La trei zile după victoria Uruguayului în Columbia (3-0) în preliminariile Cupei Mondiale 2022, atacantul vedetă Luis Suarez şi portarul Rodrigo Munoz au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus. Ei au ratat astfel următorul meci, pierdut casă în faţa Braziliei (0-2) pe 18 noiembrie.

Vineri, căpitanul reprezentativei, Diego Godin, care joacă la Cagliari, a devenit al 16-lea membru al naţionalei testat pozitiv.

Ceea ce a stârnit nemulţumirea autorităţilor este o fotografie difuzată pe reţelele de socializare, cu mai mulţi fotbalişti ai echipei "celeste" surprinşi la un grătar după victoria cu Columbia. În fotografie se pot vedea nouă jucători care stau unul lângă altul. Cinci dintre ei au fost ulterior testaţi pozitiv. „Toţi au uitat să fie atenţi", a spus Salinas.

Preşedintele lui Atletico Madrid, Enrique Cerezo, a cărui echipă nu va conta pe Suarez şi Luca Torreira în meciul de sâmbătă cu FC Barcelona, a depus plângere la FIFA pentru că mai multe echipe naţionale nu au verificat respectarea măsurilor de precauţie împotriva Covid-19.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.