Sport 10 Iunie 2020 13:45

Liga I este foarte aproape de a fi reluată, însă momentan jucătorii vor performa fără sprijinul suporterilor din tribune.

Încă din luna mai s-a vorbit despre reluarea campionatului național de fotbal. La momentul respectiv, jumătatea lui iunie era vehiculată ca o perioadă potrivită pentru (re)debutul Ligii I. La momentul respectiv, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, era de părere că primele meciuri din campionat ar putea fi jucate în weekend-ul 13-14 iunie, desigur, fără spectatori.

Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos”, declara Stroe în luna mai.

Între timp, planurile teoretice s-au concretizat, astfel că Liga I revine odată cu weekendul 12-14 iunie, iar programul primei etape post-pandemie arată astfel:

Vineri seară, Universitatea Craiova și FC Botoșani se vor întâlni în cea de-a treia etapă de play-off, după două luni și jumătate de pauză.

Meciuri din play-out sunt programate sâmbătă, 13 iunie. De la ora 14:30, FC Voluntari o va înfrunta pe Academica Clinceni, iar de la ora 17:30 este programat meciul Sepsi - Hermannstadt.

Ultimul meci de sâmbătă se dispută între Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș.

Pe 14 iunie, duminică, joacă Viitorul și Politehnica Iași, dar și FCSB și CFR Cluj. Pe 15 iunie se joacă și ultimul meci al etapei, Dinamo - Chindia Târgoviște.

Ultimul sezon în care au fost disputate meciuri după data de 12 iunie a fost cel din 1994 - 1995. În 1983, pe de altă parte, ultima etapă din campionat a avut loc pe 2 iulie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.