Tenismanul sarb Novak Djokovic a castigat editia din acest an a Openului Australiei, invingandu-l in cinci seturi, 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4, pe austriacul Dominic Thiem, in finala disputata duminica la Melbourne.

Pentru Djokovic (32 ani), acesta este al optulea succes la Australian Open (un nou record) si, totodata, al 17-lea titlu de Mare Slem din cariera sa.

Gratie acestui succes, sarbul va reveni pe prima pozitie in clasamentul ATP incepand de luni, detronandu-l pe spaniolul Rafael Nadal.

Dominic Thiem, numarul 5 mondial, a ratat ocazia de a deveni primul jucator din afara Top 3 ATP care se impune intr-un Grand Slam, dupa elvetianul Stanislas Wawrinka la US Open, in 2016. Djokovic, Nadal si Federer si-au impartit cele 12 turnee majore disputate de atunci, informeaza Agerpres.

Austriacul, in varsta de 26 ani, a disputat duminica a treia sa finala de Mare Slem, dupa pierdute la Roland Garros in 2018 si 2019, ambele in fata lui Nadal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.