Sport 12 August 2019 15:01 de Clara Vacaru
Fostul mare antrenor Florin Halagian a decedat, luni, la varsta de 80 de ani, a anuntat clubul de fotbal FC Arges pe pagina sa de Facebook.

Halagian, nascut pe 7 martie 1939, a adus singurele titluri de campioana a Romaniei din palmaresul echipei FC Arges, in sezoanele 1971-72 si 1978-79 ale Diviziei A.

A mai castigat titlul de campion cu Dinamo Bucuresti in sezonul 1991-92.

Halagian a avut o contributie importanta la construirea echipei de aur a Stelei, care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, mentioneaza sursa amintita.

Halagian a jucat ca mijlocas la Dinamo, Progresul, Pompierul Bucuresti, Dinamo Pitesti, Petrolul, Minerul Baia Mare, Politehnica Bucuresti si Vagonul Arad.

A antrenat echipele FC Arges, FC Olt Scornicesti, Steaua, Universitatea Craiova, Victoria Bucuresti, Dinamo, Inter Sibiu, FC National, FCM Bacau, FC Brasov, Ceahlaul, Gloria Bistrita si CS Mioveni. A stat, de asemenea, pe banca nationalei Romaniei la un meci in 1979, potrivit FRF.

Pe 25 martie 2008, Florin Halagian a fost decorat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, pentru toata activitatea si pentru formarea tinerelor generatii de campioni cu ''Meritul sportiv Clasa a III-a''.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.