Sport 9 Iunie 2019 21:39
Jucatorul spaniol de tenis Rafael Nadal, locul 2 ATP si favorit nr. 2, a castigat duminica finala masculina de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Slem al anului, dupa ce l-a invins in patru seturi, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, pe austriacul Dominic Thiem, locul 4 ATP si cap de serie nr. 4.

Intr-o reeditare a finalei de anul trecut, ibericul s-a impus dupa trei ore si patru minute de joc, in fata unui adversar care a cedat psihic pe final.

Rafael Nadal, 33 ani, a intrat astfel in posesia celui de-al 12-lea titlu la Roland Garros, al treilea consecutiv, fiind jucatorul cu cele mai multe trofee cucerite pe zgura pariziana. El are 18 trofee de Mare Slem castigate in total, cu doua mai putine decat elvetianul Roger Federer.

Ibericul a castigat toate finalele jucate in turneul din capitala Frantei si are acum 9-4 in meciurile directe cu Thiem.

Pe parcursul finalei de duminica, Nadal a reusit trei asi si a profitat de numarul mare de greseli nefortate facute de Thiem (38), chiar daca austriacul a avut, la randul sau, 7 asi, scrie Agerpres.

Asa cum se stie, finala feminina a fost adjudecata de australianca Ashleigh Barty.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.