Echipele Cehiei si Romaniei sunt la egalitate, 1-1, in sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, dupa ce Simona Halep a invins-o pe Katerina Siniakova cu 6-4, 6-0, sambata, in Ostravar Arena din Ostrava.

Halep, numarul trei mondial, s-a impus rapid, intr-o ora si 12 minute in fata numarului 44 mondial, scrie Agerpres.

Halep a inceput cu break, iar apoi a condus cu 2-0, apoi scorul a devenit 5-2. Siniakova, liderul mondial la dublu, a avut o tresarire de orgoliu, apropiindu-se la 5-4, insa Halep a incheiat primul set cu 6-4. In actul secund, Halep nu i-a lasat nicio sansa adversarei si a castigat cu 6-0.

Halep a avut 3-2 la asi, fiecare a comis cate 4 duble greseli, dar diferenta s-a facut la punctele cu primul serviciu (76%-50%). Daca la winners s-a remarcat echilibrul (8-7 pentru Halep), ecartul a fost mult mai mare la erori nefortate (18 Siniakova, 7 Halep).

Cele doua jucatoare s-au mai intalnit de doua ori in circuitul WTA, de fiecare data la Shenzhen (China), ambele insusindu-si cate o victorie. In 2017, Halep a pierdut in optimi in fata sportivei din Cehia (3-6, 6-4, 5-7), insa in editia 2018 a castigat impotriva Katerinei Siniakova chiar in finala turneului (6-1, 2-6, 6-0).

In primul meci de simplu, Karolina Pliskova a invins-o pe Mihaela Buzarnescu cu 6-1, 6-4

Duminica, in prima partida de pe Ostravar Arena se vor intalni Simona Halep si Karolina Pliskova (ora 14,00), iar in ultimul meci de simplu se vor afla fata in fata Mihaela Buzarnescu si Katerina Siniakova. In duelurile de pana acum dintre Halep si Pliskova jucatoarea romana conduce cu 6-2, in timp ce Buzarnescu si Siniakova se vor intalni in premiera.

Meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Monica Niculescu - Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Lotul echipei Romaniei de Fed Cup pentru intalnirea de la sfarsitul saptamanii este format din jucatoarele Simona Halep (numarul 3 WTA), Mihaela Buzarnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) si Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucatoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 in clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 in clasamentul de dublu WTA) si Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia a castigat ambele meciuri jucate cu Romania pana acum in Fed Cup, in 1980 in Berlinul de Vest, cu 2-1, in sferturile Grupei Mondiale, si in 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, in primul tur al Grupei Mondiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.