Jucatoarea de tenis Mihaela Buzarnescu (29 WTA) o intalneste pe Karolina Pliskova (5 WTA) in primul meci de simplu al intalnirii dintre echipele Romaniei si Cehiei, din primul tur al Grupei Mondiale, care se va desfasura in sambata si duminica la Ostrava, potrivit tragerii la sorti care a avut loc vineri.

Pana acum Buzarnescu si Pliskova s-au intalnit de doua ori, jucatoarea din Cehia reusind sa se impuna de fiecare data. Mai intai in calificari la Nottingham (4-6, 6-3, 7-5) in 2012, iar apoi in turul 3 la Wimbledon in 2018, cu 3-6, 7-6 (3), 6-1.

In al doilea meci de simplu al zilei de sambata, Simona Halep (nr. 3 mondial) va juca impotriva Katerinei Siniakova, numarul 44 in clasamentul de simplu WTA si in acelasi timp liderul ierarhiei mondiale la dublu. Cele doua jucatoare s-au intalnit de doua ori in circuitul WTA, de fiecare data la Shenzhen (China), ambele insusindu-si cate o victorie. In 2017, Halep a pierdut in optimi in fata sportivei din Cehia (3-6, 6-4, 5-7), insa in editia 2018 a castigat impotriva Katerinei Siniakova chiar in finala turneului (6-1, 2-6, 6-0).

Duminica, in prima partida de pe Ostravar Arena se vor intalni Simona Halep si Karolina Pliskova, iar in ultimul meci de simplu se vor afla fata in fata Mihaela Buzarnescu si Katerina Siniakova. In duelurile de pana acum dintre Halep si Pliskova jucatoarea romana conduce cu 6-2, in timp ce Buzarnescu si Siniakova se vor intalni in premiera.

Meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Monica Niculescu - Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Atat sambata, cat si duminica, primele partide vor incepe la 14:00, ora Romaniei, scrie Agerpres.

Lotul echipei Romaniei de Fed Cup pentru intalnirea de la sfarsitul saptamanii este format din jucatoarele Simona Halep (numarul 3 WTA), Mihaela Buzarnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) si Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucatoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 in clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 in clasamentul de dublu WTA) si Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia a castigat ambele meciuri jucate cu Romania pana acum in Fed Cup, in 1980 in Berlinul de Vest, cu 2-1, in sferturile Grupei Mondiale, si in 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, in primul tur al Grupei Mondiale.

Citeste si:
Lista țărilor din Europa care percep o taxă pentru autoturisme
Lista țărilor din Europa care...

Echipa de Fed Cup a Romaniei intalneste in 9-10 februarie, la Ostrava, detinatoarea trofeului, Cehia, in primul tur al Grupei Mondiale. Meciul se va disputa pe suprafata hard, in Ostravar Arena, o sala cu o capacitate de 6.350 de locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.