Jucatorul sarb de tenis Novak Djokovic, numarul 1 mondial, a castigat duminica trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, dupa ce a castigat in trei seturi, 6-3, 6-2, 6-3, finala cu spaniolul Rafael Nadal, nr. 2 in ierarhia internationala.

Dupa o partida care a durat 2 ore si 4 minute, Djokovic, 31 ani, a intrat in posesia celui de-al 15-lea titlu de Mare Slem, al 7-lea la Melbourne, obtinand totodata cea de-a 28-a victorie contra lui Nadal, care are doar 25 partide castigate. Sarbul a reusit 8 asi fata de 3 in contul ibericului, nu a avut nicio dubla greseala, spaniolul avand doua, a avut 34 mingi direct castigate fata de 21 ale lui Nadal, si a comis 9 greseli nefortate, fata de 28 facute de Rafa.

Este al treilea titlu consecutiv de Mare Slem pe care Djokovic si-l adjudeca, dupa Wimbledon si US Open, sezonul trecut. De asemenea, Novak Djokovic castiga pentru a saptea oara titlul la Australian Open.

In ultimele dueluri directe din 2018, Novak s-a impus la Wimbledon in semifinale (6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8), iar la Roma, tot in semifinale, Nadal a castigat cu 7-6, 6-3, scrie Agerpres.

Nadal, 32 de ani, a castigat o singura data Australian Open, acum zece ani. Daca ar fi invins duminica, el ar fi intrat in posesia celui de-al 18-lea sau trofeu in turnee de Mare Slem si ar fi devenit primul jucator din era Open care castiga de cel putin doua ori fiecare din cele patru turnee majore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.