Dupa o partida care a durat 2 ore si 4 minute, Djokovic, 31 ani, a intrat in posesia celui de-al 15-lea titlu de Mare Slem, al 7-lea la Melbourne, obtinand totodata cea de-a 28-a victorie contra lui Nadal, care are doar 25 partide castigate. Sarbul a reusit 8 asi fata de 3 in contul ibericului, nu a avut nicio dubla greseala, spaniolul avand doua, a avut 34 mingi direct castigate fata de 21 ale lui Nadal, si a comis 9 greseli nefortate, fata de 28 facute de Rafa.

Este al treilea titlu consecutiv de Mare Slem pe care Djokovic si-l adjudeca, dupa Wimbledon si US Open, sezonul trecut. De asemenea, Novak Djokovic castiga pentru a saptea oara titlul la Australian Open.

In ultimele dueluri directe din 2018, Novak s-a impus la Wimbledon in semifinale (6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8), iar la Roma, tot in semifinale, Nadal a castigat cu 7-6, 6-3, scrie Agerpres.

Nadal, 32 de ani, a castigat o singura data Australian Open, acum zece ani. Daca ar fi invins duminica, el ar fi intrat in posesia celui de-al 18-lea sau trofeu in turnee de Mare Slem si ar fi devenit primul jucator din era Open care castiga de cel putin doua ori fiecare din cele patru turnee majore.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.