Jucatoarea nipona de tenis Naomi Osaka, favorita numarul 4 si locul 4 WTA, a castigat sambata finala feminina de la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, invingand-o in trei seturi, 7-6 (7/2), 5-7, 6-4, pe cehoaica Petra Kvitova, a opta favorita, ocupanta locului 6 mondial.

Naomi Osaka s-a impus dupa doua ore si 27 minute de joc, ea reusind 9 asi pe parcursul meciului, fata de 4 ai jucatoarei din Cehia, dar facand 33 de greseli nefortate fata de 39 facute de Kvitova.

La 21 de ani, Osaka va prelua luni si sefia clasamentului international, detronand-o pe romanca Simona Halep, ea fiind prima jucatoare dintr-o tara de pe continentul asiatic care devine lider al ierarhiei mondiale.

Osaka a devenit in septembrie, la US Open, prima japoneza care a castigat un turneu de Mare Slem, dupa o finala cu americanca Serena Williams, cu exceptia acesteia, fiind a treia jucatoare in ultimii 15 ani, dupa belgiencele Kim Clijsters si Justine Henin, care se impune in doua turnee majore consecutive, scrie Agerpres.

Kvitova, dubla castigatoare la Wimbledon (2011 si 2014), pierde pentru prima oara o finala de Mare Slem in care a evoluat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.