Finala Australian Open va fi jucata de Petra Kvitova si Naomi Osaka, castigatoarea meciului urmand sa urce pe locul 1 in ierarhia mondiala.

In prima semifila disputata joi, Petra Kvitova a invins-o pe Danielle Collins (35 WTA) in doua seturi, 7-6 (7/2), 6-0. Jucatoarea din Cehia a castigat la Wimbledin in anii 2011 si 2014, ajungand acum in prima finala de la Melbourne.

La randul sau, Naomi Osaka a invins-o pe Karolina Pliskova, scor 6-2, 4-6, 6-4. Naomi Osaka, care a castigat in septembrie US Open, a devenit prima japoneza care a castigat un turneu de Grand Slam, dupa o finala cu americanca Serena Williams, potrivit dcnews.ro.


Invingatoarea dintre cele doua va ocupa primul loc in calsamentul WTA. Astfel, Simona Halep urmeaza sa piarda prima pozitie si sa ajunga pe locul 3, dupa ce a fost 64 de saptamani lider mondial, fiind in continuare a 10-a intr-o ierarhie all-time a numarului de saptamani petrecute ca numar 1 mondial. Inaintea sa se claseaza daneza Caroline Wozniacki, cu 71 de saptamani,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.