Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a acceptat, marti, o amenda de 18,8 milioane euro, in procesul de frauda fiscala judecat de un tribunal din Madrid si o sentinta de inchisoare cu suspendare de 23 luni dictata impotriva sa, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Cristiano Ronaldo (33 ani), acuzat de eludarea taxelor in Spania, a recunoscut faptele intr-o audiere care a durat cinci minute, o formalitate in urma acordului incheiat intre jucatorul lui Juventus si procurorii spanioli. Starul lusitan a fost insotit marti la tribunalul spaniol de catre logodnica sa Georgina, iar dupa circa 15 minute a iesit zambitor si a semnat autografe, inainte de pleca intr-o masina neagra, scrie Agerpres.

Conform legii spaniole, orice sentinta cu inchisoarea mai mica de doi ani nu se executa, daca este vorba de prima incalcare a legii.

Cvintuplul castigator al Balonului de Aur a fost acuzat ca ar fi utilizat mai multe firme paravan din Insulele Virgine si Irlanda, cu impozite scazute, pentru a evita sa-si plateasca taxele in Spania, pe cand juca la Real Madrid. In perioada 2011-2014, el a declarat venituri de 11,5 milioane euro, in loc de 43 milioane euro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.