Simona Halep isi va pierde pozitia de lider mondial in clasamentul care va fi dat publicitatii pe 28 ianuarie de catre WTA.

Intr-un clasament provizoriu publicat de WTA, actualul lider mondial va cobori pe o alta pozitie, dupa ce Petra Kvitova s-a calificat marti in semifinale la Australian Open. Jucatoarea din Cehia a invins-o pe Ashleigh Barty, scor 6-1, 6-4, dupa o ora si sase minute de joc.

Pe langa Petra Kvitova, sanse la primul loc mai au si japoneza Naomi Osaka, ucraineanca Elina Svitolina sau Karolina Pliskova.

Deocamdata, pe primul loc va trece Kvitova, care o va infrunta pe Danielle Collins in semifinale, la Melbourne, noteaza stirileprotv.ro.

Petra Kvitova are momentan 5.770 de puncte, iar Simona Halep - 5.585 de puncte.

Simona a fost 64 de saptamani lider mondial, fiind in continuare a 10-a intr-o ierarhie all-time a numarului de saptamani petrecute ca numar 1 mondial. Inaintea sa se claseaza daneza Caroline Wozniacki, cu 71 de saptamani, conform dcnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.