Mircea Lucescu sustine ca Ilie Balaci, care a decedat duminica, a fost unul dintre marile talente ale fotbalului romanesc.
"In meseria pe care o avem noi, cea de fotbalist, traita toata sub stres... apoi aceasta de antrenor nu mai vorbim. Tinand cont ca Ilie fuma si foarte mult, cred ca toate aceste lucruri s-au acumulat si au dus la aceasta situatie. Este un avertisment pentru toti ceilalti care au peste 50 de ani, sa inceapa sa se controleze foarte serios. Pentru ca noi suntem expusi mai mult decat restul, pentru ca stresul se acumuleaza de la o zi la alta. Imi pare foarte rau pentru el, pentru sotie, copii, familie, pentru prieteni, pentru Craiova, pentru fotbalul romanesc. Eu am tinut foarte mult la Ilie Balaci. A fost un jucator deosebit. Ilie Balaci a fost unul dintre marile talente ale fotbalului romanesc alaturi de Dobrin, Hagi, Dumitrache si Ion Parcalab. Bineinteles ca exista si o alta categorie de jucatori de tipul lui Dinu, Boloni, Lacatus... dar sunt alt profil, emotional, profesional. Dar ca talente acestia ar fi. Ilie Balaci a fost un jucator de nivel mondial, nu de nivel national. (...)

Eu m-am ocupat foarte mult de el dupa accidentarea aceea (n.r. - accidentare suferita in 1984). Revenirea lui a fost destul de dificila. Cred ca eu l-am luat de la Slatina, din Liga a III-a, nici nu mai stiu exact. L-am adus la Bucuresti cand eu o preluasem pe Dinamo si echipa nationala. Iar atunci simteam ca Dinamo ar avea nevoie de jucatori cu experienta, cu o imagine publica importanta. Asa ca l-am ajutat cat am putut pe Ilie, chiar si sa isi ia casa in Bucuresti. Apoi l-am angajat militar ca sa aiba siguranta zilei de maine. A si jucat, dar atat cat l-a tinut genunchiul. Cand am vazut ca nu mai poate face fata, l-am ajutat sa devina antrenor. Si asa a ajuns la Targu Jiu, Severin si asa mai departe"
, a spus Lucescu la Digi Sport, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.