Potrivit Politiei Judetene Arges, in conformitate cu avizul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, sambata, se va desfasura o competitie sportiva de triatlon pe DN 7, Transfagarasan, in judetul Arges.

Pentru derularea competitiei, circulatia rutiera va fi inchisa intre orele 8.00 si 18.00, pe tronsonul cuprins intre kilometrul 62 (zona Barajului Vidraru) si kilometrul 116 (zona tunel Balea Lac).

”Pentru buna desfasurare a traficului rutier, recomandam conducatorilor auto sa se deplaseze cu atentie si sa respecte indicatiile politistilor rutieri aflati pe traseul de deplasare”, anunta Politia Judeteana Arges.

De asemenea, pietonii sunt rugati sa circule numai pe acostament, iar traversarea strazii sa o faca numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi, scrie News.ro.

Competitie se numeste ”Transfier 70.3” si, potrivit organizatorilor, este in top trei cele mai grele competitii de triatlon pe distante lungi din lume, asemanator ca dificultate cu Savageman 70.3 si Wildflower 70.3.

Concursul cuprinde probe de inot in Lacul Vidraru, ciclism pe Transfagarasan si alergare de-a lungul lacului. La final, concurentii vor urca 392 de trepte pana la statuia Prometheu, “omul de fier”, construit in apropierea lacului.