Sport 30 August 2017 11:22
Delegatia Romaniei se intoarce acasa, de la Universiada din Taipei, cu 11 medalii, dintre care trei de aur (doua gimnasta Larisa Iordache si una atleta Alina Rotaru), doua de argint si sase de bronz. In felul acesta, se claseaza pe locul 22 in clasamentul pe natiuni. 

Dintre cele 11 medalii, trei sunt de aur, doua de argint si sase de bronz, la tenis de masa, atletism si gimnastica, dupa cum urmeaza: Szocs Bernadette (bronz la tenis de masa), stafeta feminina de 400 metri (bronz), Alin Firfirica (argint la aruncarea discului), Bianca Razor (bronz la 400 metri), Andrei Gag (bronz la aruncarea greutatii), Alina Rotaru (aur la saritura in lungime), Alexandru Soare (argint la 10.000 metri), Larisa Iordache (aur la individual-compus si sol, bronz la barna) si Andrei Muntean (bronz la sarituri).

Liderul clasamentului este Japonia, care a reusit sa obtina 101 medalii, urmata de Taiwan, cu 90.

Delegatia Romaniei a fost alcatuita din 91 de sportivi, care au concurat la urmatoarele sporturi: atletism, haltere, tenis de masa, volei masculin, inot, sarituri in apa, baschet masculin, polo masculin, gimnastica artistica, scrima si judo, noteaza News.ro.

La editia din 2015, de la Gwanju, Romania a obtinut 7 medalii, ocupand locul 29 in clasamentul pe natiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.