Sport 11 Iulie 2017 23:14 de Clara Vacaru
Simona Halep a fost invinsa de britanica Johanna Konta, scor 6-7 (2/7), 7-6 (7/5), 6-4, si a ratat calificarea in semifinale la Wimbledon, al treilea Grand Slam anului, ratand si sansa de deveni noul numar 1 mondial.

Halep si-a facut serviciul si a reusit si break-ul inca din primul set, conducand cu 3-0. Konta a reusit sa castige un ghem, dar Halep a revenit si a dus scorul la 4-1. Konta insa a revenit si a dus scorul la 4-3, reusind sa egaleze la 4-4. Halep s-a impus in tie-break, scor 7-2, dupa 51 de minute de joc.

In setul doi, cele doua sportive au mers cap la cap si si-au facut serviciul. Si setul decisiv a ajuns in tie-break, unde Konta s-a impus, scor 7-5.

Si in setul decisiv s-a mers cap la cap, pana la 2-2, cand Konta a reusit breakul, insa in cele din urma britanica s-a impus, scor 6-4.

Daca ar fi acces in semifinale, Halep ar fi devenit noul numar 1 mondial, in locul germanei Angelique Kerber.

Halep a fost sfertfinalista anul trecut la Wimbledon si semifinalista in 2014, aceasta din urma fiind cea mai buna performanta a ei pe iarba londoneza.

Premiul pentru accederea in sferturi este de 275.000 de lire sterline si 430 puncte WTA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.